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Dieses Rezept hab ich aus dem Spar Heftl, und die Silikonform ist auch von Spar.

Zutaten (für 8 Stück):

  • 250 g Topfen
  • 4 Blatt Gelatine
  • 1 Pck. Vanillezucker
  • 50 g Staubzucker
  • 250 ml Schlagobers
  • 200 g Himbeeren oder Erdbeeren
  • 20 g Zucker

    Zubereitung:

    Gelatine in Wasser einweichen. Währenddessen 50ml Obers auf dem Herd erwärmen. Nicht kochen! Den Restlichen Schlagobers cremig schlagen. Topfen mit Vanillezucker und Staubzucker cremig rühren. Gelatine in warmen Obers auflösen und unter die Topfenmasse rühren. Cremiges Schlagobers unterheben und in die Formen füllen. Für ca. 1/2 Stunde kalt stellen. Die Beeren mit Zucker pürieren und mittels Spritzsack in die leicht festgewordene Topfenmasse spritzen. 4 Stunden kalt stellen. Dann noch ca. 1 Stunde in den Tiefkühler, damit sich die Creme gut von den Formen löst. Mit der restlichen Soße garnieren und servieren! I got this recipe from a free magazine from the Austrian grocery store Spar and bought the silicone form at the same store.

    Ingredients (for 8 pieces):

  • 250 g curd
  • 4 sheets gelatin
  • 1 Pck. vanilla sugar
  • 50 g powder sugar
  • 250 ml sweet cream
  • 200 g raspberries or strawberries
  • 20 g sugar

    Preparation:

    Soak gelatin in cold water. At the same time warm up 50ml of the cream on the stove. Don’t boil! Whip the rest of the cream until it has a creamy consistency. Mix curd with vanilla sugar and powder sugar. Dissolve the gelatin in the warm cream and mix under the curd mixture. Mix the cream in and fill into the forms Refridgerate for about 1/2 hour. Purree the berries with sugar and fill inside the curd forms with a piping bag. Refridgerate for four hours. Put into deep freezer for about one hour before serving to get it out of the forms easier. Decorate with the rest of the berry sauce and serve!